Sestavine

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 stroka česna
  • 1 pločevinka (400 g) sesekljanega paradižnika
  • 140 g maskarponeja
  • 500 g njokov
  • 200 g mladih špinačnih listov
  • prgišče listov bazilike
  • sol
  • poper
  • parmezan za posip
  • poprova mešanica za posip

Priprava

1.

Česen olupimo in stremo. V ponvi segrejemo olje in na njem prepražimo česen. Dodamo sesekljan paradižnik, začinimo s soljo in poprom in dušimo 10 minut. Umešamo maskarpone in kuhamo še 2 minuti.

2.

Zavremo vodo in njoke skuhamo po navodilih z embalaže. Tik preden so kuhani, dodamo oprano špinačo. Njoke dobro odcedimo in zmešamo s paradižnikovo omako. Razdelimo jih na krožnike in okrasimo z lističi bazilike in parmezanovimi ostružki. Po želji potresemo z grobo mleto poprovo mešanico. Postrežemo takoj.

34