Tehnike rezanja: brunoise
Tehnike rezanja: brunoise
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2015
ČAS PRIPRAVE: 5 min
ZAHTEVNOST: Enostavno
Brunoise je način rezanja zelenjave na zelo majhne, enako velike kocke. Tako tehniko lahko uporabimo tudi pri rezanju sadja.
Sestavine
- poljubna količina zelenjave (ali sadja)
Priprava
Zelenjavo obrežemo na obliko kvadra, ki nam omogoča stabilno rezanje na rezine. Kvader narežemo na čim bolj enake rezine, debele 3 do 5 mm.
Rezine vzdolžno narežemo na paličice. Tudi te naj bodo debele 3 do 5 mm.
Paličice zložimo drugo poleg druge in jih narežemo na enako velike kocke s stranicami 3 do 5 mm.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.