Kakšna je vaša prva kuharska izkušnja oziroma spomin v povezavi s hrano ali kuhanjem?
Kaneloni, za katere me je navdušila moja mama in jih še danes obožujem.
Vaš slog?
Minimalizem pri dekoracijah tort in čiste linije. Če ocenjujem sebe in svoje izdelke v vseh teh letih, vidim v njih odraz časa – spreminjam se in zato se spreminja tudi moj slog.
Tradicionalna ali sodobna kuhinja?
Sodobna. Rad imam tradicionalno, toda navdihuje me sodobna, pri kateri se mora zaznati znanje, ki ga kuhar uporablja pri ustvarjanju jedi. Če tega ni, raje prisedem k mizi, kjer se šibijo domače klobase, vampi, »tenstan« krompir …
Po kom se zgledujete pri ustvarjanju oz. kdo je vaš »slaščičarski heroj«?
Heroj? Hahaha, ne vem. Idola sta vsekakor Ramon Morato in Pierre Hermé. Pa tudi Rafa Delgado, Kanjiro Mochizuki, Francisco Migoya, Martín Berasategui in drugi.
Iz katerega živila najraje ustvarjate?
Čokolada je vedno na prvem mestu, preprosto zaljubil sem se vanjo.
Katero slaščico, ki ste jo skuhali ali jedli, ste si najbolj zapomnili?
Preprosto, lahko skutno torto s sadjem, ki jo je pripravilo moje nekdanje dekle. Nobena umetnost, toda izvrstna tekstura in okus.
Najljubša knjiga o kuhanju (kuharska ali leposlovna, biografska …)?
Hm, vedno stremimo k temu, kaj je naj … morda Enciklopedija čokolade Frederica Baua.
Ali kaj pogrešate v slovenskem kulinaričnem svetu?
Tisto, kar pogrešam, bi rad sam dal ljudem, zato tega ne povem. Žal.
Kuharski nasvet našim bralcem?
Ne obremenjujte se s tem, če ne znate kuhati, presno je moderno!