Sestavine

  • 1 koleraba
  • 1 gomoljna zelena
  • 1 rumen korenček
  • 1 rdeč korenček
  • 1 pastinak
  • 1 vijoličen krompir
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici jabolčnega kisa
  • sol
  • 100 g jagod goji
  • 16 rezin prekajene šunke
  • semena čija
  • olje za cvrenje

Priprava

1.

Gomoljno zelenjavo olupimo in narežemo na tanke rezine oziroma lističe. Vsako vrsto zelenjave, razen vijoličnega krompirja, ločeno skuhamo v slani vodi in jo v ledeno mrzli vodi ohladimo. Lističe vijoličnega krompirja ocvremo.

2.

Ohlajeno zelenjavo damo v posodo, primešamo jagode goji in začinimo z oljčnim oljem, kisom in soljo. Zelenjavo premešamo in postavimo na postrežni krožnik. Na marinirano zelenjavo zložimo še prekajeno šunko in lističe ocvrtega vijoličnega krompirja, potresemo s semeni čija in po želji okrasimo tudi z užitnim cvetjem ali zelišči.

5