Losos v zavojčku
Iz rubrike Otroci kuhamo
Losos v zavojčku
Iz rubrike Otroci kuhamo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, december 2012
ČAS PRIPRAVE: 35 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
STAROST: 4–8 let
Štiriletni zlatolasi deček Žak je pripravil prazničnega lososa in kar ni mogel verjeti, kako iz zavojčkov lepo diši!
Sestavine
- 4 fileji lososa brez kosti in kože
- 8 (ali več) rezinic limone
- 4 vejice svežega kopra (ali žlica suhega)
- sol
- sveže mleti poper
- 2 žlici oljčnega olja
- 4 kosi aluminijaste folije
Priprava
Prosi odraslega, da pečico segreje na 200 °C. Z oljčnim oljem namasti vsak kos aluminijaste folije. Lahko si pomagaš z roko ali s čopičem.
Na vsak kos folije položi po en lososov file. Posoli ga in popopraj. Nanj položi še dve ali tri rezine limone in vejico svežega kopra.
Folijo zloži tako, da narediš zavojčke. Vsak zavojček dobro zapri, da iz njega ne bo uhajala para, saj bi se losos preveč izsušil.
Zavojčke položi na pekač in prosi odraslega, da ti ga pomaga prenesti v pečico. Peci 15 minut. Ko boš zavojčke odvijal, bodi previden, saj je vsebina zelo vroča. Lososa lahko postrežeš s kuhanim rižem in solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.