Žitov kruh chia roza oktober iz Lidlove pekarne za dober namen
Žito in Lidl Slovenija že peto leto zapored združujeta moči v dobrodelnem roza oktobru, mesecu ozaveščanja o raku dojk.
Preberi večKaj nam o čokoladi povedo odstotki?
Medtem ko smo nekoč ločevali le med mlečno in jedilno čokolado (star trgovski izraz za temno čokolado), lahko danes med policami trgovin brskamo ...
Preberi večNe zamudite Tedna restavracij!
Med 11. in 20. oktobrom bomo lahko v sklopu jesenskega Tedna restavracij ljubitelji kulinarike uživali v kar 109 izbranih restavracijah po vsej Sloveniji.
Preberi večAditivi zagotavljajo varnost in ohranjajo kakovost naše hrane
Pri proizvodnji ali predelavi živil so aditivi zelo pomembne snovi, še posebej ko se uporabljajo zaradi zagotavljanja varnosti živil. Njihov glavni namen je ...
Preberi večPopolna skodelica kave iz kapsule
Se tudi vi najraje prebudite ob vonju aromatične kave iz najljubše skodelice? Nežno brnenje kavnega aparata, ki nas napolni s pričakovanjem novega dne, ...
Preberi večČigava je pravzaprav musaka?
Grška, verjetno se strinjate. Mastna in slastna jed iz jajčevcev, mletega mesa in kremaste omake že desetletja kraljuje na menijih številnih grških tavern. ...
Preberi večNasekljajte česen kot profesionalec
Za pripravo številnih jedi uporabimo česen, ki doda aromo in okrepi okus. Po navadi ga nasekljamo ali stisnemo s stiskalnikom, redko uporabimo cele ...
Preberi večAjda, poganka, ki nas je rešila pred lakoto
Ena od številnih rešitev za popestritev jedilnika je preprosta, zdrava, vsestransko uporabna in poceni: ajda.
Preberi večJedi na en, dva, tri
Hitra prehrana, kot jo poznamo, nima nobene povezave s hrano, pripravljeno na hitro, če uporabimo kakovostne sestavine in ustrezne postopke. Izberemo pač živila, ...
Preberi večKako narezati čebulo
Rezanje čebule se zdi preprosto opravilo. In takšno tudi je. A dobro je vedeti nekaj osnovnih pravil, ki nam lahko delo olajšajo. ...
Preberi večFina kuharska tehnika: sotiranje
Sotiranje pomeni hitro praženje hrane v vroči ponvi z uporabo majhne količine maščobe. Beseda »sauté« v francoščini pomeni »skočiti« in nenehno pretresanje hrane ...
Preberi več