Ne zamudite Tedna restavracij!
piše: Revija Dober tek
Med 11. in 20. oktobrom bomo lahko v sklopu jesenskega Tedna restavracij ljubitelji kulinarike uživali v kar 109 izbranih restavracijah po vsej Sloveniji.
Odlično izkušnjo v restavracijah, ki s svojo ponudbo presegajo povprečje in ponujajo kulinarična doživetja, ki jih ni mogoče najti na vsakem koraku, boste lahko rezervirali od ponedeljka, 30. septembra, dalje.
Tokratni izvedbi se pridružuje kar osem novih restavracij: JAZ by Ana Roš, TaBar, Bistro & bar AFTR, Restavracija GT19, Gostilna Breg, Hotel Plesnik, Restavracija Capra in Turistična kmetija Puhan.
Poudarek 2024: izvirnost
Z letošnjim geslom Original, ne kopija!, organizatorji izpostavljajo drugačnost, edinstvenost in izvirnost sodelujočih restavracij.
»S tem poudarkom želimo spodbuditi tako gostince kot obiskovalce, da cenijo in iščejo izvirnost. Ustvarjanje v kuhinji naj vodi slovensko kulinariko k še večji prepoznavnosti in drugačnosti,« poudarja Uroš Mencinger, selektor Tedna restavracij.
Naj lokalno postane stalnica na naših mizah
Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano se s promocijsko kampanjo »izbrana kakovost – Slovenija«, projektu pridružuje z razširjeno shemo izdelkov. Poleg certificiranega govejega in perutninskega mesa se poudarek širi tudi na mlečne izdelke in lokalno pridelano sadje, ki prav tako nosijo oznako »izbrana kakovost – Slovenija«. Gostinci so vabljeni, da na svojih menijih označijo kakovostne slovenske proizvode, vključno s certificiranim govejim in perutninskim mesom, mlekom, mlečnimi izdelki ter svežim, lokalnim sadjem, ki izpolnjujejo visoke standarde kakovosti in sledljivosti.
Več informacij in rezervacije: Izbor okusov | VIVI
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.