Vse zgodbe (401)
Istrski jesenski šarm – Labin in Rabac
Jesen ima poseben čar. Dnevi so še prijetno topli za kolesarjenje in izlete v naravo, večeri pa dovolj hladni, da nam je lepo, ...
Preberi večPolenta
Skledica zlatorumene polente je že sama zase okusna – samo malo mleka ali zabele potrebuje in že se povzdigne v čudovito krepčilno jed. ...
Preberi večMedeno gregorjevo
Po starem julijanskem koledarju se je pomlad začela 12. marca, na gregorjevo. Takrat se ženijo ptički, sladko pa žvrgolijo tudi zaljubljenci. Ti so ...
Preberi večPosebni kruhi
Kaj je sploh poseben kruh? Nekoč je bil najbolj poseben kruh iz bele pšenične moke, danes pa so stvari ravno obratne: navaden kruh ...
Preberi večSoparjenje in poširanje
V času, ko se vse bolj zavedamo, kako pomemben je zdrav način prehranjevanja, ko lovimo vsak vitamin in mineral ter se pri pripravi ...
Preberi večSpecimo kruh
Peka kruha je preprosta, le vedeti je treba, kako začeti. Dober kruh ni odvisen le od spretnosti, ampak prav toliko od izbranih, kakovostnih ...
Preberi več»Nevarna žita«
Kruh in žitne jedi so vsakdanji gost na domačem jedilniku in tradicionalna izbira v prehrani Slovencev. Podatki Statističnega letopisa (SURS) glede na povprečno ...
Preberi večPotica lepotiči praznično mizo
Potica velja za značilno slovensko sladico, ki nikakor ne sme manjkati na slavnostno pogrnjeni mizi. Če ste upoštevali koristne nasvete za peko potice ...
Preberi večCejkotova domačija
Z vinogradi obdana in spomeniško zaščitena vasica Goče na griču nad Vipavo tiho priča o časih, kot so bili nekoč. Njene ulice so ...
Preberi večSlovenska velikonočna tradicija in kulinarika
Pogosto se v Sloveniji pred prazniki, zlasti cerkvenimi, pogovarjamo o značilnih jedeh. In prav tako pogosto povezujemo praznike z nekimi značilnimi jedmi in ...
Preberi večJajce, živilo v naravni embalaži
Jajce je idealno živilo in del uravnotežene, raznovrstne prehrane, saj vsebuje vsa potrebna hranila za razvoj in rast novega organizma, a je danes ...
Preberi več