Sestavine

  • 100 g polnovrednih testenin (peresniki)
  • 500 g bučk
  • 3 mlade čebulice
  • 120 g rezin kuhanega pršuta
  • 1 skodelica (2 dl) naribanega sira za pico
  • 250 g koruze iz konzerve
  • 100 g polnozrnate moke
  • 4 rahlo razžvrkljana jajca
  • 0,75 dl olja
  • 0,75 dl mleka
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Bučke naribaj, čebulice nareži na tanke rezine, pršut pa na trakove. Pečico segrej na 180 °C. Pekač dimenzij 20 × 30 cm obloži s papirjem za peko tako, da 2 cm papirja visi še čez rob pekača.

2.

Testenine po navodilih z embalaže skuhaj v zadostni količini slane vode. Nato jih odcedi in prelij z oljem. Bučke z rokami dobro odcedi, da steče iz njih čim več vode. Koruzo splakni pod hladno vodo.

3.

V skledi zmešaj testenine, bučke, čebulo, pršut, sir, koruzo in moko. Dodaj jajca in mleko. Začini še s soljo in poprom.

4.

Mešanico stresi v pripravljen pekač in jo poravnaj z lopatico. Peci jo 25 minut oziroma da postane zlato rjave barve. Ko se jed speče, jo vzemi iz pečice in pusti počivati 15 minut. Nato jo postrezi z veliko skledo zelene solate.

22