Sestavine

  • 4 svinjski zrezki od stegna po 180 g
  • 40 g slanine
  • 3 stroki česna
  • 1 čebula
  • 1 korenček
  • 80 g zelene
  • 8 svežih žajbljevih listov
  • 3 žlice olja
  • 1,5 dl belega vina
  • žajbljevi lističi za okras
  • kuhana instantna pšenica ali dušen riž za prilogo

Priprava

1.

Zeleno in korenček operemo, olupimo in narežemo na drobne kocke. Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Česnove stroke stisnemo. Slanino, s katere smo odstranili kožo, narežemo na drobne kocke.

2.

Zrezke rahlo potolčemo in po obeh straneh začinimo s soljo, poprom in česnom. Žajbljeve liste operemo in narežemo na tanke trakove.

3.

V dovolj veliki ponvi segrejemo olje in zrezke na obeh straneh hitro popečemo. Meso vzamemo iz ponve in prihranimo na toplem.

4.

V soku od pečenja steklasto prepražimo zelenjavo skupaj s čebulo in slanino; zalijemo z belim vinom. Dodamo zrezke in žajbljeve liste. Pokrito dušimo nekaj minut.

5.

Zrezke ponudimo s pripravljeno omako in zelenjavo. Jed okrasimo z žajbljevimi lističi. Kot prilogo postrežemo instantno pšenico ali dušen riž.

4