Sestavine

  • 175 g mladega krompirja
  • 3 stebla stebelne zelene
  • 3 žlice navadnega jogurta
  • 2 kisli kumarici (vsaka pribl. 85 g)
  • ¼ žličke semen kumine
  • ½ žličke dijonske gorčice
  • 2 x 100 g zrezka od svinjske ledvične pečenke
  • 2 žlički narezanega žajblja
  • 2 rezini pršuta
  • 1 žlička repičnega olja
  • 2 žlički balzamičnega kisa
  • poper
  • 2 prgišči solatnih listov

Priprava

1.

V kozici zavremo vodo. Krompir zdrgnemo in ga narežemo na debele rezine. Zeleno grobo narežemo. Stresemo ju v kozico in kuhamo 8 minut. Medtem narežemo kisli kumarici in ju v skledi zmešamo z jogurtom, semeni kumine in gorčico. Ko sta krompir in zelena skuhana, ju odcedimo in za nekaj minut postavimo na stran, da se nekoliko ohladita.

2.

Svinjska zrezka potolčemo z valjarjem, da ju sploščimo. Potresemo ju z žajbljem, nekoliko popramo in na vsakega položimo rezino pršuta. V teflonski ponvi segrejemo olje, nanj položimo zrezka in ju med peko enkrat previdno obrnemo, da se na vsaki strani pečeta nekaj minut. Prilijemo balzamični kis, da zacvrči.

3.

Krompir in zeleno zmešamo s prelivom in ju postrežemo s svinjino. Za prilogo dodamo nekaj solatnih listov.

3