Sestavine

  • 400 g peresnikov
  • 500 g špargljev, obrezanih in razrezanih na tri dele
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 6 rezin pancete, narezanih na majhne koščke
  • 200 g češnjevih paradižnikov
  • majhna pest listov bazilike
  • sol
  • nariban parmezan za posip

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. V slanem kropu skuhamo testenine. Šparglje damo v pekač, jih polijemo z oljčnim oljem in zmešamo s koščki pancete. Pečemo 10 minut oziroma toliko časa, da je panceta že skoraj hrustljavo zapečena. Primešamo razpolovljene češnjevce in pečemo še 5 minut.

2.

Testenine odcedimo in jih stresemo v pekač s šparglji. Liste bazilike natrgamo na koščke in jih vmešamo med testenine. Dobro premešamo in postrežemo v globokih krožnikih, potreseno s parmezanom.

26