Sestavine

  • 600 g svinjskega vratu brez kosti
  • sol in poper
  • 2 žlici gorčice
  • 2 žlici paradižnikove mezge
  • 1 žlička kajenskega popra
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlica sončničnega olja
  • 150 g jogurta
  • 2 stroka česna
  • 1 avokado
  • 1/2 limone
  • 4 koruzne tortilje
  • 100 g češnjevih paradižnikov
  • 4 večji listi zelene solate
  • 50 g koruze iz pločevinke
  • 1 rdeča čebula

Priprava

Meso solimo in popramo. V skledi zmešamo gorčico, mezgo, kajenski poper in česen ter z mešanico premažemo meso.

Po eni uri meso položimo v naoljen pekač s pokrovom in v pečici pečemo približno 20 minut na 180 °C. Nato temperaturo znižamo na 130 °C in pečemo še 2 uri. Meso vzamemo iz pečice, pustimo, da se nekoliko ohladi, nato pa z vilicami natrgamo na manjša vlakna.

Za jogurtovo omako v jogurt vmešamo sesekljan česen in solimo po okusu. Za gvakamole prerežemo avokado, odstranimo koščico in izdolbemo sredico. V skledici z vilicami pretlačimo meso avokada in dodamo limonov sok.

Zelenjavo očistimo in narežemo na manjše koščke.

V tortilje razporedimo solato, meso, jogurtovo omako in gvakamole ter dodamo paradižnik, koruzo ter čebulo.

jogurt in svinjski zrezki iz vratovine

4