Svinjske zarebrnice z rabarbaro in žiti
Rabarbara se odlično obnese v sladkih in slanih jedeh
Svinjske zarebrnice z rabarbaro in žiti
Rabarbara se odlično obnese v sladkih in slanih jedeh
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Maj 2019
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g rabarbare
- 1 rdeča čebula
- 3 stroki česna
- 1 žlica balzamičnega kisa
- oljčno olje za pokapanje
- sol in poper
- 1 žlica masla
- 2 vejici rožmarina
- 2 svinjski zarebrnici
- 250 g kuhanih mešanih žit (riž, pira, ješprenj, kvinoja ...)
- 1 dl piščančje jušne osnove
- peteršilj, ko postrežemo
Priprava
Pečico segrejemo na 200 °C. Rabarbaro narežemo na 5 cm dolge kose, čebulo na krhlje, neolupljene česnove stroke stremo. Vse damo v majhen pekač in pomešamo z balzamičnim kisom, malo oljčnega olja ter malo soli in popra. Postavimo v pečico in pečemo 20 minut.
Medtem v ponvi na visoki temperaturi razpustimo maslo in na njem popražimo rožmarin. Dodamo zarebrnici in ju pečemo 2 minuti na vsaki strani, da se lepo rjavo obarvata, nato odstavimo.
Pekač vzamemo iz pečice, vanj dodamo kuhana žita in jušno osnovo ter zmešamo. Na vrh položimo zarebrnici in rožmarin in pečemo še 10 do 12 minut oziroma toliko časa, da je meso skoz in skoz pečeno. Zarebrnici postrežemo z žiti in rabarbaro ter posujemo s sesekljanim peteršiljem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.