Sestavine

  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 250 g krompirja
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol
  • 6 dl zelenjavne jušne osnove
  • 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
  • 150 g navadnega jogurta
  • 20 g pinjol
  • čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)

Priprava

1.

Čebulo nasekljamo, česen stremo, krompir olupimo in narežemo na kockice. Pinjole nežno popražimo v suhi ponvi.

2.

V srednje veliki kozici na nizki do srednji temperaturi segrejemo olje. Dodamo čebulo in ščep soli ter nežno pražimo 10 minut, da se čebula zmehča, a se ne obarva, medtem občasno pomešamo. Dodamo česen in pražimo še 1   minuto.

3.

Dodamo krompir in prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Nežno kuhamo 10    do 12 minut, da je krompir dovolj mehak, da vanj zlahka zabodemo nož. Dodamo vodno krešo, rukolo in špinačo in kuhamo 1 minuto, da ovenejo, nato juho gladko zmešamo v multipraktiku.

4.

Juho razdelimo v dve skodeli, na vsako porcijo kanemo žlico jogurta, posujemo s pinjolami in po želji pokapamo s čilijevim oljem.

8