Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!
Superzelena juha z jogurtom in pinjolami
Zelo zelena in zelo okusna juha!
Recept je objavljen v reviji Dober tek, September 2019
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 čebula
- 2 stroka česna
- 250 g krompirja
- 2 žlici oljčnega olja
- sol
- 6 dl zelenjavne jušne osnove
- 120 g mešanice vodne kreše, rukole in mlade špinače
- 150 g navadnega jogurta
- 20 g pinjol
- čilijevo olje, ko postrežemo (po želji)
Priprava
Čebulo nasekljamo, česen stremo, krompir olupimo in narežemo na kockice. Pinjole nežno popražimo v suhi ponvi.
V srednje veliki kozici na nizki do srednji temperaturi segrejemo olje. Dodamo čebulo in ščep soli ter nežno pražimo 10 minut, da se čebula zmehča, a se ne obarva, medtem občasno pomešamo. Dodamo česen in pražimo še 1 minuto.
Dodamo krompir in prilijemo zelenjavno jušno osnovo. Nežno kuhamo 10 do 12 minut, da je krompir dovolj mehak, da vanj zlahka zabodemo nož. Dodamo vodno krešo, rukolo in špinačo in kuhamo 1 minuto, da ovenejo, nato juho gladko zmešamo v multipraktiku.
Juho razdelimo v dve skodeli, na vsako porcijo kanemo žlico jogurta, posujemo s pinjolami in po želji pokapamo s čilijevim oljem.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.