Sestavine

  • 1 čebula
  • 1 žlička oljčnega olja ali masla
  • 1 srednje velik krompir
  • 4 bučke
  • 100 g rukole
  • 8,5 dl zelenjavne jušne osnove
  • sol
  • poper
  • 8 tankih rezin bagete
  • 150 g mehkega kozjega sira

Priprava

1.

Čebulo olupimo in drobno nasekljamo. Krompir olupimo in narežemo na drobne kocke. Bučke operemo in naribamo ali tudi te narežemo na drobne kocke. Rukolo operemo in grobo nasekljamo.

2.

V ponev damo olje ali maslo ter na njem 5 do 10 minut nežno pražimo čebulo, da se zmehča. Dodamo krompir in pražimo še 5 minut, nato pa dodamo še bučke, rukolo in zelenjavno osnovo. Začinimo z malo soli in popra ter kuhljamo 5 minut, da se bučke zmehčajo. Juho gladko zmeljemo s paličnim mešalnikom in pustimo na toplem.

3.

Rezine bagete popečemo in vsako premažemo z malo kozjega sira. Če želimo, jih lahko še malo popečemo pod žarom. Postrežemo jih z juho.

37