Sestavine

  • 8 majhnih mladih krompirjev
  • 2 srednje veliki jajci
  • 150 g špargljev
  • 180 g vložene tunine
  • pest razkoščičenih majhnih črnih oliv
  • nekaj listov zelene mehke solate

preliv

  • 1 šalotka
  • 1 žlička gorčice
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 1 žlica ekstra deviškega oljčnega olja (ali olja iz pločevinke s tunino)
  • ščepec soli
  • ščepec sladkorja

Priprava

1.

Krompir operemo in ga kuhamo 8 do 10 minut, da se zmehča. Odcedimo ga, malo ohladimo pod mrzlo tekočo vodo in postavimo na stran, da se do konca ohladi.

2.

Jajci damo v hladno vodo, zavremo in kuhamo 2 minuti, nato ju ohladimo pod mrzlo tekočo vodo. Špargljem odrežemo olesenele konce in jih kuhamo v vreli vodi 2 minuti, nato jih ohladimo pod mrzlo tekočo vodo.

3.

Jajci olupimo, razpolovimo ali razrežemo na četrtine. Tunino razdrobimo na večje kose. Olive razpolovimo, solatne liste operemo in natrgamo na kose.

4.

Pripravimo še preliv. Šalotko olupimo, drobno sesekljamo in zmešamo s preostalimi sestavinami za preliv in žlico vode.

5.

Krompir, šparglje, tuno, olive in zeleno solato damo s skledo, prelijemo s prelivom in premešamo. Dodamo jajca in postrežemo s svežim kruhom.

21