Sestavine

  • 350 g testenine v obliki riža
  • 20 g bazilike
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 30 g sveže naribanega parmezana
  • 1 grobo sesekljan strok česna
  • 50 g pinjol
  • 300 g mocarele v majhnih kroglicah
  • 250 g češnjevih paradižnikov
  • 50 g rukole (najbolje divje)
  • sol
  • parmezanovi ostružki za posip
  • rukola za okras

Priprava

1.

Testeninski riž skuhamo al dente, nato ga odcedimo, splaknemo s hladno vodo in spet dobro odcedimo. Damo ga v solatno skledo. Pinjole brez maščobe prepražimo v ponvici. Baziliko skupaj s stebli natrgamo in jo v mikserju skupaj z oljčnim oljem, parmezanom, česnom in polovico pinjol sesekljamo v pesto. Paradižnike narežemo na četrtine.

2.

Testenine dobro premešamo s pestom. Dodamo kroglice mocarele, paradižnik in pest rukole. Solimo, premešamo in potresemo s preostalimi pinjolami. Preden postrežemo solato, jo posipamo s parmezanovimi ostružki in okrasimo z rukolo.

26