Sestavine

  • 1 rdeča paprika
  • 1 rumena paprika
  • 2 bučki
  • 300 g jedilne buče
  • 4 stroki česna
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 žlica harise (po želji)
  • 50 g blanširanih mandljev
  • 250 g kuskusa
  • 3 dl zelenjavne jušne osnove
  • naribana lupina in sok 1 limone
  • 20 g grobo sesekljane mete
  • sol

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Papriko očistimo semen in narežemo na kose, velike za grižljaj. Jedilno bučo in bučki narežemo na tanke rezine. Vso zelenjavo razporedimo v pekač, dodamo neolupljene stroke česna, solimo in pokapljamo z dvema žlicama olja. Dobro premešamo in pečemo približno 20 minut. Dodamo na rezine narezano čebulo, hariso (po želji) in mandlje ter pečemo še 20 minut. Zelenjavo ohladimo.

2.

Kuskus stresemo v primerno skledo, prelijemo z vročo zelenjavno osnovo, pokrijemo in pustimo stati 10 minut, nato ga razrahljamo z vilicami.

3.

V skledici zmešamo preostalo olje z limonovim sokom in lupino, v to polivko iztisnemo pečen česen, dobro premešamo in dodamo meto. Polivko prelijemo po pečeni zelenjavi, ki jo nato zmešamo s kuskusom.

14