Sestavine

  • 100 g ameriških orehov
  • 2 žlici sladkorja muskovado
  • 1 žlica javorovega sirupa
  • 2 hruški z rdečo kožico
  • 100 g rukole
  • 4 x 35 g okroglih medaljonov sira iz kozjega mleka

preliv

  • 1 žlička gorčice v prahu
  • 2 žlici belega vinskega kisa
  • 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C in stresemo orehe na teflonski pekač. Potresemo jih s sladkorjem in prelijemo z javorovim sirupom ter premešamo. Pečemo 5 do 7 minut, da postanejo zlato rjavi. Vzamemo jih iz pečice, počakamo, da se povsem ohladijo, in jih grobo nasekljamo.

2.

Medtem pripravimo preliv, tako da dobro premešamo sestavine. Hruški narežemo na dolge, tanke paličice (julienne), lahko si pomagamo s spiralizatorjem. V veliki skledi premešamo hruškove paličice z rukolo in jih premešamo z malce preliva.

3.

Tik preden postrežemo, s kuhinjskim gorilnikom ali pod žarom v pečici zlato opečemo sir. Preostali preliv nalijemo v plastenko, iz katere ga lahko iztiskamo, in z njim pokapljamo rob krožnika. Solato iz hrušk in rukole damo na sredo, jo potresemo z orehi, na vrh pa položimo kozji sir.

Nasvet

12