Sladka gnezdeca
Ta preprosta sladica je kot nalašč za veliko noč ali gregorjevo. Čokoladna gnezda bodo razveselila otroke in vse ljubitelje ljubkih posladkov.

Sladka gnezdeca
Ta preprosta sladica je kot nalašč za veliko noč ali gregorjevo. Čokoladna gnezda bodo razveselila otroke in vse ljubitelje ljubkih posladkov.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, marec 2021
ČAS PRIPRAVE: 30 min
KOLIČINA: 12 gnezdec
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g mlečne čokolade
- 85 g žitnih blazinic ali napolitank
- 200 g malih čokoladnih jajčk
potrebujemo še
- 12 papirnatih košaric za mafine
Priprava
Čokolado nalomimo na koščke in jo stopimo v skledici, ki jo postavimo na kozico vode, ki rahlo vre. Žitne blazinice ali napolitanke po dolgem narežemo z nožem, da dobimo tanke rezinice, ali jih zdrobimo. Prelijemo jih s stopljeno čokolado in vse dobro zmešamo.
Mešanico razdelimo v papirnate košarice za mafine in na sredino pritisnemo s hrbtno stranjo žličke, da dobimo obliko gnezdec. V vsako gnezdece položimo 3 mala čokoladna jajčka. Gnezdeca za najmanj 2 uri postavimo v hladilnik.
© Salomon d. o. o., 2025.
Vse pravice pridržane.
Dober tek je stičišče preizkušenih receptov, uporabnih kuharskih nasvetov in lepih besed.
Izhaja iz najbolj brane slovenske kulinarične revije Dober tek, ki že 30 let bralce navdušuje s kulinaričnimi zgodbami in recepti, ki vedno uspejo. V uredništvu Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov. Smo izkušena ekipa kulinaričnih novinarjev, ki radi dobro kuhamo in dobro jemo.
Uspešno sodelujemo s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.