Sestavine

piškotna osnova

  • 150 g polnozrnatih piškotov
  • 50 g mandljevih piškotov
  • 50 g masla
  • sončnično olje za model

nadev

  • 200 g bele čokolade
  • 5 listov želatine
  • 6 žlic mleka
  • 500 g albuminske skute (rikote)
  • 3 dl sladke smetane
  • 50 g sladkorja v prahu
  • 2 veliki jajci
  • ostružki bele čokolade in semena granatnega jabolka za okras
  • model za torto premera 20 cm

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200°C. Maslo stopimo v ponvici ali v mikrovalovni pečici. Obe vrsti piškotov zelo fino zdrobimo in zmešamo z maslom. Maso položimo v model, jo poravnamo, pritisnemo in pečemo 6 minut. Piškotno osnovo ohladimo, nato notranjost oboda modla rahlo premažemo z oljem (s kuhinjskim papirjem, namočenim v olje).

2.

Želatino namočimo v mrzli vodi, medtem pa pripravimo nadev. Čokolado razlomimo, jo damo v kovinsko posodo nad vodno kopeljo, dodamo mleko in čokolado stopimo. Želatino ožmemo, jo dodamo v stopljeno čokolado in dobro premešamo, da se raztopi.

3.

Rumenjake ločimo od beljakov. Skupaj stepemo skuto, sladko smetano, sladkor v prahu in rumenjake. V drugi skledi stepemo beljake.

4.

V skutno mešanico vmešamo čokoladno mešanico, nato pa nežno še sneg iz beljakov. Kremo previdno vlijemo na ohlajeno piškotno osnovo. Model pokrijemo s prozorno folijo in ohladimo, da se krema utrdi. Najbolje je, če sladica počiva celo noč.

5.

Pred postrežbo vrh kolača obilno posujemo s čokoladnimi ostružki, odstranimo obod tortnega modla, kolač prestavimo na servirni krožnik in okrasimo s semeni granatnega jabolka.

45