Sestavine

  • 20 škampov
  • 2 žlici popraženih lešnikov
  • 50 g masla
  • prgišče peteršiljevih lističev
  • 1 žlica oljčnega olja
  • sol in poper
  • 20 lesenih nabodal

Priprava

1.

Škampom odstranimo glave, jih olupimo, repke pa pustimo cele. Nabodemo jih na nabodala in shranimo v hladilnik za največ en dan.

2.

Pripravimo lešnikovo maslo. Polovico lešnikov drobno naribamo ali sesekljamo (če jih naribamo, so bolj aromatični), preostale pa grobo sesekljamo. Lešnike damo v majhno kozico z maslom in drobno sesekljanim peteršiljem, solimo in popramo ter prihranimo.

3.

Preden ponudimo, maslo z lešniki stopimo. Razgrejemo rebrasto ponev ali žar in škampe premažemo z oljem. Nabodala pečemo 1 do 2 minuti, medtem jih obračamo, da se škampi obarvajo rožnato in so ravno pečeni. Verjetno jih bomo morali speči v več porcijah. Pečene škampe naložimo na krožnik, prelijemo s polovico lešnikovega masla, prestalo maslo pa ponudimo v skledici zraven, da si škampe pokapamo še pri mizi.

4