Škampi z lešnikovim maslom
Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov
Škampi z lešnikovim maslom
Lešnikovo maslo poskrbi za novo, pestro kombinacijo okusov
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 20 škampov
- 2 žlici popraženih lešnikov
- 50 g masla
- prgišče peteršiljevih lističev
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper
- 20 lesenih nabodal
Priprava
Škampom odstranimo glave, jih olupimo, repke pa pustimo cele. Nabodemo jih na nabodala in shranimo v hladilnik za največ en dan.
Pripravimo lešnikovo maslo. Polovico lešnikov drobno naribamo ali sesekljamo (če jih naribamo, so bolj aromatični), preostale pa grobo sesekljamo. Lešnike damo v majhno kozico z maslom in drobno sesekljanim peteršiljem, solimo in popramo ter prihranimo.
Preden ponudimo, maslo z lešniki stopimo. Razgrejemo rebrasto ponev ali žar in škampe premažemo z oljem. Nabodala pečemo 1 do 2 minuti, medtem jih obračamo, da se škampi obarvajo rožnato in so ravno pečeni. Verjetno jih bomo morali speči v več porcijah. Pečene škampe naložimo na krožnik, prelijemo s polovico lešnikovega masla, prestalo maslo pa ponudimo v skledici zraven, da si škampe pokapamo še pri mizi.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.