Sestavine

  • 12 velikih škampov
  • 1,5 kg grobe soli
  • 1 bio pomaranča
  • 1 bio limona
  • 1 šopek peteršilja
  • 2 šopka timijana
  • 1 šopek koromača ali kopra
  • 1 žlica rdečega popra

omaka

  • 1 žlica akacijevega medu
  • 1 bio limona
  • ½ žličke harise
  • ekstra deviško oljčno olje
  • sol

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. Zelišča grobo nasekljamo in jih s 4 žlicami soli dobro zmešamo, da dobimo homogeno zmes. Dodamo še drobno narezano pomarančno in limonovo lupino, rahlo strta zrna rdečega popra in vse zmešamo s preostalo soljo.

2.

Polovico aromatizirane soli razporedimo v pekač, po soli razporedimo škampe in jih pokrijemo s preostalo soljo. Pekač postavimo v pečico in pečemo 10 do 12 minut.

3.

Medtem pripravimo omako. Sok ene limone zmešamo z medom, ščepcem soli, hariso in 5 do 6 žlicami oljčnega olja. Pečene škampe takoj vzamemo iz soli, da prekinemo pečenje in da se ne izsušijo. Z njih dobro odstranimo sol in postrežemo s pikantno medeno omako.

6