Sirova polenta z ragujem iz pečenice
Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan
Sirova polenta z ragujem iz pečenice
Sirova polenta bo kot nalašč za hladen in mrakoben dan
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2013
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 žlica oljčnega olja
- 1 nasekljana čebula
- 1 nasekljan strok česna
- 2 pečenici
- 400 g sesekljanega paradižnika iz pločevinke (polpa)
- 2 dl piščančje jušne osnove
- 1 žlica paradižnikove mezge
- 1 vejica rožmarina
- 200 g polente
- 100 g naribanega dimljenega sira
- sol
- poper
Priprava
V ponvi segrejemo oljčno olje in na srednji temperaturi nekaj minut pražimo čebulo in česen. Pečenici odstranimo ovitek, maso damo v ponev in pražimo še 8 do 9 minut. Ob tem mešamo in s kuhalnico poskušamo mesno maso čim bolj zdrobiti. Vmešamo sesekljan paradižnik, jušno osnovo, paradižnikovo mezgo in sesekljane lističe rožmarina. Zavremo, solimo, popramo in kuhljamo še 8 do 10 minut.
Medtem po navodilu z embalaže skuhamo polento. Kozico odstavimo z ognja in v polento vmešamo sir. Polento razdelimo na krožnike in jo obložimo z ragujem iz pečenice. Okrasimo z nekaj lističi rožmarina in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.