Sestavine

  • 200 g brieja brez skorje
  • 100 g polnomastnega kremnega sira
  • 100 g grojerja brez skorje
  • 2 žlici nastrganega parmezana
  • 2 žlici mleka
  • 2 žlički koruznega škroba
  • nekaj vejic timijana
  • 100 g čebulne marmelade
  • kruh s hrustljavo skorjo, ko postrežemo

Priprava

1.

Brie narežemo na kose, grojer nastrgamo, vejice timijana osmukamo in lističe grobo nasekljamo. Kremni sir, brie, grojer, polovico parmezana, mleko in škrob damo v multipraktik ter gladko razmešamo. Vmešamo timijan in malo črnega popra. Čebulno marmelado razmažemo po dnu nepregornega modla s premerom 15 cm (oziroma podobne velikosti, če je kake druge oblike). Marmelado prekrijemo s sirno mešanico, jo poravnamo in potresemo s preostalim parmezanom. Zdaj lahko model pokrijemo s prozorno kuhinjsko folijo in ga do tri dni hranimo v hladilniku.

2.

Pečico segrejemo na 160 °C. Model postavimo na plitev pekač in pečemo 25 minut oziroma dokler na površini ne začnejo nastajati mehurčki. Žar nastavimo na srednjo do visoko temperaturo za 2 do 3 minute, da dobi jed hrustljavo zlato rjavo skorjico. Vzamemo jo iz pečice in počakamo 5 minut, da se malce ohladi. Postrežemo s hrustljavim kruhom, ki ga bomo pomakali v stopljeni sir.

Nasvet

Recept za čebulno marmelado najdete na tej povezavi. 

3