Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako
Salsa iz indijskih oreškov in koriandra
Salsa iz indijskih oreškov bo odlično popestrila korenčkovo juho, uporabite pa jo lahko tudi kot pomako
Recept je objavljen v reviji Dober tek, December 2019
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g indijskih oreškov
- 1 žlička koriandrovih semen
- ½ žlice repičnega olja
- 1 grobo nasekljana mlada čebulica
- šopek koriandra
- ½ zelenega čilija, ki smo mu odstranili semena
- sol
- sok 1 limete
Priprava
Indijske oreške in koriandrova semena vsake posebej nežno popražimo v suhi ponvi, nato oboje skupaj zmeljemo v drobtine. Dodamo olje in meljemo, da se mešanica sprime, nato dodamo preostale sestavine in zmeljemo, da dobimo konsistenco pesta.
Po okusu solimo in začinimo z limetinim sokom. Razredčimo z 1 žlico vode in zmeljemo, da dobimo kremasto zmes.
Podobni recepti
Korenčkova juha s karijem
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.