Sestavine

  • 320 g riža za rižoto
  • 80 g sesekljane čebule
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 0,5 dl belega vina
  • 250 g regrata
  • 0,5 dl sladke smetane
  • 40 g naribanega parmezana
  • 20 g masla
  • pribl. 1 l malo slane vroče zelenjavne jušne osnove

Priprava

1.

Regrat očistimo, operemo in liste narežemo. Na oljčnem olju steklasto podušimo čebulo. Dodamo riž in pražimo toliko, da postekleni. Zalijemo z belim vinom in počakamo, da vino izpari. Zalijemo z zajemalko zelenjavne osnovo in ob stalnem mešanju in dodajanju zelenjavne osnove kuhljamo riž približno 20 minut.

2.

Pet minut, preden je riž kuhan, dodamo regrat, premešamo in začinimo s soljo in poprom. Ko je riž kuhan al dente, kozico odstavimo, dodamo še maslo in parmezan, premešamo in razdelimo na krožnike.

28