Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed
Raža s peteršiljem in kaprami
Okusna morska jed
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2011
ČAS PRIPRAVE: 15 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 450 g raže
- 3 žlice moke
- 50 g masla
- 2 žlici kaper
- majhen šopek peteršilja
- 1 limona
- sol
- poper
Priprava
Iz polovice limone iztisnemo sok, drugo polovico narežemo na krhlje (da jih pozneje postrežemo ob ribi). Ražo prerežemo na dva dela. Na velik krožnik stresemo moko, jo solimo in popramo. Ražo povaljamo v moki in otresemo odvečno moko. V veliki ponvi segrejemo polovico masla in ribo vanj položimo. Na vsaki strani jo pečemo 5 do 7 minut, da se zlato obarva. Pečeno ribo preložimo na dva krožnika in postavimo na toplo.
Ponev obrišemo s papirnato brisačo in jo postavimo nazaj na ogenj. Dodamo preostalo maslo in ga segrevamo, da dobi lešnikovo rjavo barvo. Vanj stresemo kapre, nato še sesekljan peteršilj, malo pretresemo na ognju in prilijemo limonov sok. Zavremo, omako začinimo s ščepcem soli in popra in jo prelijemo po ribi. Ribo postrežemo s krompirjevim pirejem, kuhano špinačo ali blitvo in krhlji limone.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.