Sestavine

  • 4 očiščene orade
  • 2 žlici cajunske začimbne mešanice
  • naribana lupina in sok 1 limete
  • 1 žlica olja
  • 1 zrel mango
  • 1 zrel avokado
  • 1 rdeč čili
  • 2 mladi čebulici
  • majhen šopek koriandra
  • sol
  • poper
  • riž za prilogo

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Z ostrim nožem na vsaki strani ribe 3- do 4-krat zarežemo. V zareze vtremo cajunsko začimbno mešanico, zmešano z oljem in limonovo lupino, zmes vtremo v zareze in po površini ribe. Ribe položimo na pekač, obložen s folijo, in jih pečemo 12 do 15 minut, nato vključimo grelnik za žar in jih pečemo še 2 do 3 minute, da se koža zapeče. Pokrijemo jih in pustimo stati nekaj minut.

2.

Mango in avokado olupimo, odstranimo koščici in ju narežemo na koščke. Čiliju odstranimo semena in ga drobno sesekljamo. Mlado čebulico narežemo na rezine, koriander sesekljamo. Vse sestavine damo v skledo, pokapljamo z limetinim sokom, premešamo in postrežemo z ribo. Kot prilogo ponudimo kuhan dolgozrnati riž.

11