Sestavine

  • 170 g sladkorja
  • 170 g rabarbare
  • 2 žlici sončničnega olja
  • 1 jajce
  • 1 žlička vaniljeve arome
  • 1,2 dl pinjenca
  • 200 g moke
  • 1 žlička pecilnega praška
  • 1 žlička sode bikarbone

obloga

  • 50 g svetlega sladkorja muskovado
  • 50 g moke
  • 25 g ovsenih kosmičev
  • 1 žlička cimeta
  • 50 g masla
  • pekač za mafine
  • papirčki za mafine

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač za mafine z 12 vdolbinami položimo papirnate modelčke. Rabarbaro operemo, prerežemo na pol, potem pa na manjše kocke. Zmešamo jih s sladkorjem in prihranimo, medtem pa naredimo hrustljavo oblogo tako, da moko zmešamo s sladkorjem, kosmiči in cimetom. Dodamo še maslo in ga s prsti vmešamo v suhe sestavine.

2.

Rabarbarine koščke v sladkorju zmešamo z oljem, jajcem, aromo in pinjencem; naj nas ne skrbi, če bo mešanica bolj tekoča. Dodamo še moko, pecilni prašek in sodo bikarbono ter dobro premešamo.

3.

Testo razdelimo v papirčke in ga obložimo s kosmičevo mešanico. Pečemo 15 do 18 minut, da mafini postanejo zlato rjave barve in da ostane zobotrebec čist, ko ga zapičimo v testo, da ugotovimo, če je pečeno. Mafine ohladimo na kuhinjski mreži.

31