Rabarbarini mafini z drobljencem
Rabarbarini mafini z drobljencem
Recept je objavljen v reviji Dober tek, maj 2012
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: 12 kosov
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 170 g sladkorja
- 170 g rabarbare
- 2 žlici sončničnega olja
- 1 jajce
- 1 žlička vaniljeve arome
- 1,2 dl pinjenca
- 200 g moke
- 1 žlička pecilnega praška
- 1 žlička sode bikarbone
obloga
- 50 g svetlega sladkorja muskovado
- 50 g moke
- 25 g ovsenih kosmičev
- 1 žlička cimeta
- 50 g masla
- pekač za mafine
- papirčki za mafine
Priprava
Pečico segrejemo na 220 °C. V pekač za mafine z 12 vdolbinami položimo papirnate modelčke. Rabarbaro operemo, prerežemo na pol, potem pa na manjše kocke. Zmešamo jih s sladkorjem in prihranimo, medtem pa naredimo hrustljavo oblogo tako, da moko zmešamo s sladkorjem, kosmiči in cimetom. Dodamo še maslo in ga s prsti vmešamo v suhe sestavine.
Rabarbarine koščke v sladkorju zmešamo z oljem, jajcem, aromo in pinjencem; naj nas ne skrbi, če bo mešanica bolj tekoča. Dodamo še moko, pecilni prašek in sodo bikarbono ter dobro premešamo.
Testo razdelimo v papirčke in ga obložimo s kosmičevo mešanico. Pečemo 15 do 18 minut, da mafini postanejo zlato rjave barve in da ostane zobotrebec čist, ko ga zapičimo v testo, da ugotovimo, če je pečeno. Mafine ohladimo na kuhinjski mreži.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.