Sestavine

  • 2 puranja zrezka
  • malo moke
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 2 velika zrela paradižnika
  • 3 žličke kaper
  • velika pest razkoščičenih črnih oliv
  • 0,3 dl belega vina ali vode
  • sol
  • poper
  • drobnjak za posip

Priprava

1.

Paradižnik narežemo na kocke. Puranje zrezke z valjarjem rahlo sploščimo, solimo, popramo in povaljamo v moki. Zrezke otresemo, da odstranimo odvečno moko, in jih v ponvi na segretem oljčnem olju pečemo 3 do 4 minute na vsaki strani. Vzamemo jih iz ponve in shranimo na toplem.

2.

V ponev dodamo paradižnik, kapre, olive in vino, solimo in popramo po okusu ter zavremo. Omako kuhljamo nekaj minut, da se paradižnik nekoliko razpusti, nato jo prelijemo po zrezkih. Puranje zrezke postrežemo s kuhanim krompirjem in okrasimo z narezanim drobnjakom.

15