Sestavine

  • 1 manjša ali ½ večje cvetače
  • 2 naribana korenčka
  • 1 rdeča čebula
  • 2 žlički kaper
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlička dijonske gorčice
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 1 žlička majoneze
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Cvetačo dobro operemo, očistimo in jo razdelimo na cvetove; večje cvetove razrežemo na tanke rezine. Zmešamo jih s korenjem, drobno nasekljano rdečo čebulo, kaprami in peteršiljem. Bel vinski kis zmešamo z gorčico, začinimo s soljo in poprom ter primešamo še olje in majonezo.

2.

Preliv zlijemo na solato in dobro premešamo. V hladilniku jo lahko hranimo do 3 dni.

Nasvet

Podobno presno solato lahko pripravimo z rdečim zeljem, orehi in marelicami. Cvetačo nadomestimo s pol majhne glave rdečega zelja, narezane na tanke rezance, kapre pa s pestjo grobo nasekljanih orehov in pestjo narezanih suhih marelic.

20