Sestavine

  • 300 g polenovke (suhe trske)
  • 2 stroka česna
  • 2 žlici oljčnega olja
  • pest sesekljanega peteršilja
  • 1 žlica krušnih drobtinic
  • 1 žlica moke
  • 1 žlica paradižnikove mezge
  • sol
  • poper

Priprava

1.

Polenovko tri dni namakamo v vodi in vodo vsak dan zamenjamo, da ne dobi neprijetnega vonja. Nato polenovko skuhamo, da se zmehča, odcedimo in odstranimo kosti in kožo.

2.

Česen olupimo in sesekljamo. V kozici na olju rahlo prepražimo sesekljan česen le toliko, da zadiši, dodamo zdrobljeno meso polenovke, drobtinice, moko, peteršilj in paradižnikovo mezgo. Zalijemo s 6 do 8 dl vode, solimo in popramo ter zavremo in kuhamo 20 minut. (Na enak način lahko pripravimo tudi polenovko »na belo«, brez paradižnikove mezge.) Postrežemo s polento ali hrustljavo zapečenimi rezinami kruha.

Preberi tudi:

Trska, polenovka, bakala

32