Sestavine

  • 4 žlice masla
  • 5 žlic pekoče omake (npr. tabasko)
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 kg piščančjih perutničk
  • moka za pomokanje
  • sol
  • sončnično olje za peko

sirova pomaka

  • 1,5 dl sirotke
  • 1,5 dl kisle smetane
  • 80 g zdrobljenega sira z modro plesnijo
  • 1 strt strok česna
  • ¼ žličke sladke mlete paprike
  • ščepec soli
  • stebla zelene, ko postrežemo

Priprava

1.

V kozici počasi stopimo maslo, pekočo omako in kis, nato zmes preložimo v veliko skledo in prihranimo. Vse sestavine za sirovo omako zmešamo, pokrijemo in odložimo v hladilnik do uporabe.

2.

Piščančje perutničke očistimo in prerežemo v sklepih. Solimo jih in potresemo z zadostno količino moke, da so dobro pomokane.

3.

V veliki ponvi segrejemo 4 žlice olja in dodamo polovico perutničk. Pečemo jih približno 10 minut in pri peki pogosto premešamo, da se obarvajo z vseh strani. Ko so pečene, jih takoj preložimo v skledo s pikantno masleno omako in dobro premešamo. Nadaljujemo peko preostalih perutničk. Ko postrežemo, jih še dodatno polijemo z masleno omako, priložimo mlada stebla zelene in omako iz sira z modro plesnijo.

27