Sestavine

  • 2 žlici oljčnega olja
  • 8 piščančjih kračic
  • 2 drobno sesekljani čebuli
  • 6 žlic rdeče leče
  • 400 g paradižnikove polpe (sesekljanega paradižnika)
  • 1 kokošja jušna kocka
  • sol
  • poper

gremolata

  • naribana lupina 1 bio limone
  • 1 drobno sesekljan strok česna
  • 2 žlici sesekljanega peteršilja

Priprava

1.

V veliki kozici segrejemo polovico olja in kračice opečemo z vseh strani. Odložimo jih na pladenj, v kozico pa damo preostalo olje in čebulo. Pražimo jo 5 minut, nato dodamo lečo in paradižnikovo polpo. V pločevinko od polpe vlijemo vodo in še to zlijemo v kozico. V kozico vrnemo kračice, dodamo razdrobljeno jušno kocko, zavremo, temperaturo zmanjšamo, kozico pokrijemo in kuhamo približno pol ure. Če je treba, dodamo še malo vode. Solimo in popramo. Kozico odkrijemo in jed kuhamo odkrito še 10 minut, da se omaka nekoliko zgosti.

2.

Sestavine za gremolato zmešamo in posujemo po kuhani enolončnici. Enolončnico postrežemo z domačim kruhom.

Opomba

Gremolata je milanska zeliščna omaka ali le mešanica zelišč. Omaka je običajno sestavljena iz peteršilja, česna, limonove lupine in oljčnega olja. Naša gremolata je le zeliščni posip brez olja.

33