Pica iz pečice Miele
Pečica Miele, ki je zagotovilo za zdrav način priprave hrane.
Sestavine
za testo
- 250 g pšenične moke, tip 500
- 160 ml mlačne vode
- 1 g svežega kvasa
- 1 žlička oljčnega olja
- 1⁄2 žličke sladkorja
- 1 žlička soli
za oblogo
- 100 g paradižnikove passate
- sol
- sveža bazilika
- oljčno olje
- 125 g mocarele
- črne olive (po želji)
Za valjanje
- 1 žlica pšenične moke, tip 500
- 1 žlička zdroba iz trde pšenice
Priprava
Moko in vodo na hitro pregnetite in pustite počivati pol ure. Kvas raztopite v 20 ml vode. Skupaj z oljčnim oljem in sladkorjem ga dodajte v testo. Z mešalnikom zgnetite gladko testo. Na koncu vgnetite še sol. Testo pokrijte z vlažno krpo in ga pustite vzhajati dve uri.
Testo razpolovite in na kratko pregnetite. Oblikujte krogli in jo eno poleg druge položite v globok krožnik. Testo pokrijte s folijo za živila in ga pustite čez noč vzhajati v hladilniku. (Lahko pa pustite testo v hladilniku še dodaten dan.)
Pečico skupaj s kamnom za peko predhodno segrejte. Testo vzemite iz hladilnika. Pri sobni temperaturi naj počiva 10 minut. Delovno površino potresite z moko. Iz ene krogle testa na okrogli plošči oblikujte dno s premerom 30 cm. Pri tem testo s prsti potiskajte navzven in ga oblikujte. Med tem testo nekajkrat obrnite. Čim manj uporabljajte valjar. Leseno lopatico potresite z zdrobom. Oblikovano ploščo testa položite na leseno lopatico.
Zmešajte pretlačen paradižnik in sol. Polovico ga razmažite po dnu pice, pri čemer pustite približno 2,5 cm roba. Po paradižniku porazdelite mocarelo, poškropite oljčno olje in potresite listke bazilike. Pico z lopatice spustite na kamen za peko in jo zlatorjavo zapecite.
Oblikujte drugo testo za pico. Takoj ko vzamete prvo pico iz pečice, po drugem testu porazdelite oblogo in zlatorjavo zapecite še drugo pico.
Nasvet
Nastavitve pečice Miele:
Predhodno segrevanje pečice
Načini delovanja: Zgornje/spodnje gretje
Temperatura: 250 °C
Booster: Izklop
Predgretje: Vklop
Čas predhodnega segrevanja: 30 minut s kamnom za peko
Nivo vstavljanja: 1
Peka prve pice
Temperatura: 250 °C
Čas priprave: 9 minut
Peka druge pice
Načini delovanja: Zgornje/spodnje gretje
Temperatura: 250 °C
Čas priprave: 11 minut
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.