Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.
Pečeno koščičasto sadje
Breskve, nektarine in marelice z desertnim vinom, medom in maslom – ponudimo še tople z dobrim sladoledom.
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2015
ČAS PRIPRAVE: 45 min
KOLIČINA: za 6–8 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 3 breskve
- 3 nektarine
- 6 marelic
- 4 dl desertnega vina
- 2 žlici medu
- 50 g masla
Priprava
Sadje razpolovimo in mu odstranimo koščice. Breskve in nektarine narežemo na krhlje. Pečico segrejemo na 180 °C.
Sadje damo v pekač ali drugo ognjevarno posodo, ga prelijemo z desertnim vinom, pokapamo z medom in obložimo z maslom. Pečemo 30 minut, da je sadje sočno in mehko, vendar ne razkuhano. Sadje postrežemo še toplo s sokovi, ki so nastali pri peki, sladoledom in mandljevimi florentinskimi piškotki.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.