Sestavine

  • 2 dl mleka
  • 175 g sladkorja
  • 600 g polnomastne crème fraîche (ali kisle smetane)
  • lupinica 1 limone ali 1 zavojček limonovega sladkorja
  • ½ žličke vaniljeve arome

Priprava

1.

Mleko, sladkor, crème fraîche, limonovo lupino in vaniljevo aromo stepemo, nato pustimo stati 10 minut, da se sladkor stopi.

2.

Maso damo v strojček za sladoled in jo mešamo po navodilih proizvajalca, nato jo zamrznemo. Če strojčka nimamo, maso za 1 uro zamrznemo, nato jo dobro premešamo in spet za 1 uro zamrznemo. Postopek ponovimo trikrat ali štirikrat, da dobimo pravo gostoto.

Opomba

Crème fraîche vsebuje precej več maščobe (do 45 %) kot kisla smetana in je bogatejšega in manj kislega okusa. Sladoled s kislo smetano bo torej lažji in bolj svežega okusa.

26