Sestavine

  • 4 jajčevci
  • 2 žlici oljčnega olja
  • 75 g masla
  • 1 žlička čilijeve paste harise (kupljene ali domače)
  • 6 žlic grškega jogurta
  • 1 majhen strok česna
  • 1 žlica sesekljanega koriandra ali peteršilja
  • 1 žlička sezamovih semen
  • sol in poper

Priprava

1.

Pečico segrejemo na 200 °C. Jajčevce nekajkrat prebodemo s konico noža, nato jih premažemo z oljčnim oljem, položimo na pekač in pečemo 40 do 50 minut ali toliko časa, da so popolnoma mehki.

2.

V kozici razpustimo maslo, nato vanj vmešamo hariso. Jajčevce po dolgem zarežemo, tako da jih odpremo, a jih ne prerežemo do konca. Položimo jih na ogret pladenj in znotraj solimo ter popramo. Jogurt zmešamo s strtim česnom in z njim obložimo jajčevce, nato pa jih še pokapamo s harisinim maslom. Posujemo s sesekljanim koriandrom ali peteršiljem in sezamom ter ponudimo.

Harisa

Recept za domačo hariso najdete tukaj.

3