Sestavine

  • 800 g mlete svinjine
  • 2 stroka česna
  • 1 čebula
  • origano
  • sol in poper
  • 1 žlica mlete paprike
  • 1 jajce
  • 2 žlici drobtin
  • 600 g krompirja
  • 4 žlice sončničnega olja
  • 1 žlica mlete kumine
  • 1 rdeča paprika
  • mlada čebulica in zelišča za okras (po želji)

Priprava

Čebulo in česen olupimo ter sesekljamo, nato pa zmešamo z mletim mesom. Začinimo z origanom, soljo, poprom in mleto papriko.

Mešanici dodamo jajce in drobtine ter dobro premešamo, nato pa oblikujemo manjše kroglice.

Krompir olupimo, narežemo na četrtine in v skledi zmešamo z oljem, soljo in kumino. Papriko narežemo na manjše koščke.

V naoljen pekač izmenično polagamo mesne kroglice, krompir in papriko. Pečemo v pečici na 180 ° C približno 35 minut. Preden postrežemo, lahko jed okrasimo z mlado čebulico in zelišči.

krompir in krušne droptine

5