Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom
Marinirana palamida na žaru s fižolovo solato s paradižnikom
Recept je objavljen v reviji Dober tek, julij/avgust 2014
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 4 kotleti palamide
- 2 žlici oljčnega olja
- 2 žlici limonovega soka
- 2 večja stroka česna
- 2 žlici nasekljanih rožmarinovih lističev
solata
- 1 pločevinka (400 g) belega fižola
- 150 g češnjevega paradižnika
- 1 majhna rdeča čebula
- 100 g rukole
- 4 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 2 žlici limonovega soka
- 2 žlički polnozrnate gorčice
- 2 žlički medu
- sol
- poper
Priprava
Strok česna olupimo in stremo. V globoko skledo damo kotlete palamide, jih pokapljamo z oljem in limonovim sokom in posujemo s česnom in rožmarinom. Kotlete obrnemo, da se obdajo z marinado. Skledo pokrijemo in postavimo v hladilnik za pol ure, lahko pa tudi dlje.
Fižol odcedimo in splaknemo pod tekočo vodo. Češnjevce narežemo na četrtine, čebulo olupimo in narežemo na tanke rezine. V solatni skledi zmešamo fižol, paradižnik, čebulo in rukolo. Olje, limonov sok, gorčico, med, sol in poper damo v majhen kozarec za vlaganje, ga zapremo in pustimo do uporabe.
Pripravimo žar. Rešetke dobro segrejemo. Palamido vzamemo iz marinade, jo solimo in na zmerni vročini pečemo 2 minuti na vsaki strani; ne smemo je preveč speči, ker postane suha.
Preliv v kozarcu dobro pretresemo, prelijemo po solati in jo premešamo. Palamido postrežemo s solato.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.