Sestavine

  • 300 g gladke moke
  • 200 g masla
  • 100 g sladkorja v prahu
  • 70 g naribanih mandljev
  • 1 jajce
  • 1 beljak za premaz
  • mandljeve palčke ali nasekljani mandlji za posip

nadev

  • marelična ali ribezova marmelada

čokoladna glazura

  • 300 g čokolade za kuhanje
  • 30 g kokosove maščobe

Priprava

1.

Sestavine za testo hitro zgnetemo na hladni delovni površini v krhko testo; pustimo ga počivati pol ure. Testo razvaljamo približno 3 mm debelo in narežemo na pravokotne piškote.

2.

Kekse zložimo na pekač, ki smo ga obložili s papirjem za peko. Namažemo jih z beljakom, potresemo z mandljevimi palčkami ali nasekljanimi mandlji ter pečemo v prej segreti pečici pri 180 °C približno 15 minut do zlato rumene barve. Ohlajene kekse namažemo z marmelado in sestavimo. Oba konca piškotov pomočimo v čokoladno glazuro, ki jo pripravimo tako, da v vodni kopeli stopimo čokolado in kokosovo maščobo ter gladko zmešamo.

37