Sestavine

  • 800 g manjšega mladega krompirja
  • 3 šalotke
  • 1 žlica manjših kaper (po želji)
  • 2 žlici nasekljanih kislih kumaric (po želji)
  • pribli. 3 žlice majoneze
  • 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • prgišče peteršiljevih listov

Priprava

1.

Šalotko olupimo in drobno narežemo, peteršiljeve liste pa grobo nasekljamo. Krompir operemo in ga v slani vodi kuhamo 20 minut. Nato ga odcedimo in ohladimo.

2.

Krompir narežemo na večje kose in ga damo v skledo skupaj s šalotko, kaprami in kumaricami. Po občutku dodamo majonezo in prelijemo še z oljem in kisom. Premešamo, in če je potrebno, dodamo še malo majoneze ali kisa in olja. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.

25