Krompirjeva solata
Krompirjeva solata
Recept je objavljen v reviji Dober tek, november 2013
ČAS PRIPRAVE: 40 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 800 g manjšega mladega krompirja
- 3 šalotke
- 1 žlica manjših kaper (po želji)
- 2 žlici nasekljanih kislih kumaric (po želji)
- pribli. 3 žlice majoneze
- 3 žlice ekstra deviškega oljčnega olja
- 1 žlica belega vinskega kisa
- prgišče peteršiljevih listov
Priprava
Šalotko olupimo in drobno narežemo, peteršiljeve liste pa grobo nasekljamo. Krompir operemo in ga v slani vodi kuhamo 20 minut. Nato ga odcedimo in ohladimo.
Krompir narežemo na večje kose in ga damo v skledo skupaj s šalotko, kaprami in kumaricami. Po občutku dodamo majonezo in prelijemo še z oljem in kisom. Premešamo, in če je potrebno, dodamo še malo majoneze ali kisa in olja. Posujemo s peteršiljem in postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.