Krompir, kuhan v lovorovem mleku
Krompir, kuhan v lovorovem mleku
Recept je objavljen v reviji Dober tek, oktober 2015
ČAS PRIPRAVE: 25 min
KOLIČINA: za 6 oseb
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 100 g masla
- 1 kg drobnega krompirja čvrste sorte
- 6–8 lovorovih listov (svežih ali posušenih)
- 8,5 dl polnomastnega mleka
- sol
- poper
Priprava
Krompir ostrgamo. V veliki kozici stopimo maslo, dodamo krompir, solimo in popramo ter počasi pečemo približno 10 minut, da se po vseh straneh obarva.
Ko je krompir zlato rjavo obarvan, dodamo lovorove liste in prilijemo toliko mleka, da prekrije krompir. Počasi kuhamo 20 minut, da se krompir skuha. Štedilnik ugasnemo in krompir pustimo v mleku, dokler ga ne postrežemo. Odcedimo ga tik pred postrežbo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.