Kremna juha iz regratovih cvetov
Kdo si bi mislil, da lahko iz regratovih cvetov skuhamo okusno in zdravo juho?
Kremna juha iz regratovih cvetov
Kdo si bi mislil, da lahko iz regratovih cvetov skuhamo okusno in zdravo juho?
Recept je objavljen v reviji Dober tek, april 2012
ČAS PRIPRAVE: 20 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 200 g regratovih cvetov
- 1 čebula
- 50 g masla
- 4 dl goveje juhe (iz kocke)
- 2 dl sladke smetane
- sol
- poper
za okras
- nekaj regratovih cvetnih lističev
- malo bučnega olja
Priprava
Oprane in dobro odcejene regratove cvetove osmukamo (zelenih delov ne uporabimo). Skupaj z drobno sesekljano čebulo jih na hitro popražimo na maslu, zalijemo z govejo juho in sladko smetano, kuhljamo približno 10 minut. Začinimo s soljo in poprom.
Juho zmešamo s paličnim mešalnikom in po okusu začinimo. Nalijemo jo v krožnike, okrasimo z regratovimi cvetnimi lističi in bučnim oljem ter postrežemo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.