Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Kanapeji s kumaro in modrim sirom
Svež in okusen prigrizek s kumaro in modrim sirom bo pripravljen, kot bi mignil
Recept je objavljen v reviji Dober tek, December 2019
KOLIČINA: 32 kanapejev (po 16 vsakega okusa)
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1 velika kumara
- 2 mladi čebulici
- 100 g rikote
- 25 g sira z modro plesnijo
kanapeji z grozdjem
- 16 manjših jagod črnega grozdja
- 4 orehova jedrca
kanapeji z granatnim jabolkom
- pest zrn granatnega jabolka
- nekaj vejic timijana
Priprava
Kumaro narežemo na debele rezine in jih zložimo na pladenj. Bele dele mladih čebulic zelo drobno sesekljamo. Gladko zmešamo rikoto in sir z modro plesnijo ter primešamo čebulico. Vsako rezino kumare obložimo z malo sirove mešanice – za profesionalen videz jo lahko nabrizgamo z vrečko
Polovico kumar obložimo z grozdjem in orehi, ki smo jih poprej narezali na podolgovate koščke in popražili, preostale pa s semeni granatnega jabolka in lističi timijana. Kanapeji se v hladilniku obdržijo do en dan.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.