Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Juha iz pečene paprike in paradižnika
Preprosta juha iz pečene paprike in paradižnika bo pripravljena, kot bi mignil
Recept je objavljen v reviji Dober tek, september 2017
ČAS PRIPRAVE: 10 min
KOLIČINA: za 4 osebe
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 1,2 kg pečene paprike
- 1 kg paradižnika
- 4 stroki česna
- 5 dl zelenjavne jušne osnove
- 4 žličke sladke mlete paprike
- 1 žlička zdrobljenega suhega čilija (po želji)
- 4 žlice oljčnega olja
- 8 žlic mletih mandljev
- sol in poper
Priprava
Papriko odcedimo, paradižnik narežemo na večje kose, česen stremo. Vse damo v zmogljiv mešalnik, dodamo mleto papriko, po želji čili, oljčno olje in mlete mandlje. Gladko zmeljemo, solimo in popramo.
Preden juho postrežemo, jo močno segrejemo na štedilniku ali mikrovalovni pečici. Razdelimo v skodele, na juho nameljemo poper in ponudimo.
Pečene paprike
Za ta recept lahko uporabimo kupljeno pečeno papriko (v olju, ne v kisu), lahko pa papriko spečemo tudi sami – recept je za nas pripravil chef Bine Volčič.
Cele rdeče paprike spečemo v pečici ali na žaru, med peko jih obračamo, da je kožica po vseh straneh ožgana in mehurjasto napihnjena. Pečene paprike za nekaj časa pokrijemo, nato jim zlahka ostranimo kožico. Odstranimo jim še peclje in semena, nato jih uporabimo.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.