Sestavine

  • 1 rdeč čili
  • 50 g masla
  • 1 strok česna
  • 200 g grškega jogurta
  • sok 1⁄2 limone
  • sol
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 2 srednje veliki jajci
  • 2 žlički sumaka
  • majhen šopek koriandra ali peteršilja, lističe osmukamo
  • opečen kruh, ko postrežemo

Priprava

1.

Čili drobno narežemo in ga damo skupaj z maslom v majhno kozico. Na zelo nizki temperaturi segrevamo, da se maslo razpusti in navzame čilijeve arome, medtem pa pripravimo preostalo.

2.

Česen stremo in ga vmešamo v jogurt, dobro solimo in primešamo limonov sok.

3.

V veliki kozici nežno zavremo vodo. Dodamo kis, z veliko žlico ustvarimo vrtinec, nato vanj položimo jajce. Poširamo ga približno 3 minute, nato ga odcedimo na kuhinjskem papirju.

4.

Jogurt razdelimo v dve skledici, na vsako porcijo položimo poširano jajce in pokapamo z ohlajenim čilijevim maslom. Solimo, posujemo s sumakom in lističi koriandra ali peteršilja in ponudimo z opečenim kruhom.

3