Sestavine

  • 12 češnjevih paradižnikov
  • 1 žlička ribje omake
  • sok in lupinica 1 limete
  • 1 žlica sladke čilijeve omake
  • 100 g ajdovih rezancev
  • 2 žlici repičnega olja
  • 1 rdeča čebula
  • 1 korenček
  • 1 rdeča paprika
  • 100 g belega zelja
  • 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
  • 4 žlice sesekljane sveže mete

Priprava

1.

Paradižničke narežemo na četrtine, začinimo z ribjo omako, naribano lupinico in sokom limete ter čilijevo omako in jih rahlo potlačimo. Ajdove rezance skuhamo po navodilih na zavitku.

2.

Čebulo razpolovimo in narežemo n a lističe, korenčke narežemo na vžigalice, papriko očistimo in narežemo na rezine, zelje tanko narežemo. Meso narežemo na kocke. 3. V voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, korenček in papriko 5 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Zelenjavo vzamemo iz voka, vanj dodamo meso in ga pražimo 5 do 8 minut, da je še mehko in sočno. Vok odstavimo z ognja, primešamo rezance, zelenjavo, paradižnikov preliv in meto ter postrežemo.

Ne pretiravajmo z ribjo omako

Ribja omaka vsebuje veliko soli, zato naj nas ne zamika, da bi je dodali več.

5