Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo
Jagnjetina z ajdovimi rezanci in paradižnikovim prelivom
Prvovrstno kosilo
Recept je objavljen v reviji Dober tek, Oktober 2019
ČAS PRIPRAVE: 50 min
KOLIČINA: za 2 osebi
ZAHTEVNOST: Preprosto
Sestavine
- 12 češnjevih paradižnikov
- 1 žlička ribje omake
- sok in lupinica 1 limete
- 1 žlica sladke čilijeve omake
- 100 g ajdovih rezancev
- 2 žlici repičnega olja
- 1 rdeča čebula
- 1 korenček
- 1 rdeča paprika
- 100 g belega zelja
- 200 g puste jagnjetine (ledveni del hrbta brez kosti ali steaki; namesto jagnjetine lahko uporabimo tudi teletino)
- 4 žlice sesekljane sveže mete
Priprava
Paradižničke narežemo na četrtine, začinimo z ribjo omako, naribano lupinico in sokom limete ter čilijevo omako in jih rahlo potlačimo. Ajdove rezance skuhamo po navodilih na zavitku.
Čebulo razpolovimo in narežemo n a lističe, korenčke narežemo na vžigalice, papriko očistimo in narežemo na rezine, zelje tanko narežemo. Meso narežemo na kocke. 3. V voku segrejemo olje in na njem pražimo čebulo, korenček in papriko 5 minut oziroma toliko časa, da se zelenjava malo zmehča. Dodamo zelje in pražimo še nekaj minut. Zelenjavo vzamemo iz voka, vanj dodamo meso in ga pražimo 5 do 8 minut, da je še mehko in sočno. Vok odstavimo z ognja, primešamo rezance, zelenjavo, paradižnikov preliv in meto ter postrežemo.
Ne pretiravajmo z ribjo omako
Ribja omaka vsebuje veliko soli, zato naj nas ne zamika, da bi je dodali več.
© Salomon d. o. o., 2024.
Vse pravice pridržane.
Revija Dober tek je odlična kulinarična revija s preizkušenimi recepti. Eno najbolj branih kulinaričnih revij v Sloveniji sta leta 1995 ustanovila Darko in Zdenka Petelin, danes pa njuno tradicijo nadaljuje hči Urška Petelin, ki z zavzeto ekipo vsak mesec poskrbi za svežo zbirko receptov in obilico pestrih vsebin za sladokusce. V uredništvu revije Dober tek izdajamo tudi kuharske knjige in posebne tematske izdaje, kulinariko pa z bralci v praksi delimo tudi z organizacijo kuharskih tečajev, delavnic, degustacij in kulinaričnih izletov.
Uspešno sodelujemo tudi s številnimi podjetji, za katera pripravljamo kulinarične vsebine, kot so promocijska besedila, recepti, fotografije in videorecepti za posebne projekte in tematske publikacije, ter organiziramo dogodke in tiskovne konference.